Word jij er gek van, al dat nieuws over het coronavirus? Of volg je zo veel je kunt? Raak je ervan in paniek en maak je je zorgen? Door alle maatregelen begint het virus ieders leven te raken. Ik wil je graag iets meegeven om over na te denken.

Om besmetting tegen welke ziektemaker dan ook tegen te gaan is het noodzakelijk om een goed werkend afweersysteem te hebben. Je kunt dit op een lichamelijke manier benaderen of een energetische manier.

Wat kun je zelf doen op lichamelijk gebied?

Je immuunsysteem werkt het best als je zorgt voor een goede nachtrust, je zo veel mogelijk stress vermijdt en volwaardige voeding eet. Vermijd suiker, wit meel, koffie en alcohol zo veel mogelijk en laat kant-en-klare pakjes staan. Eet verse producten van hoge kwaliteit en bereid je maaltijden met liefde en aandacht.

Als je iets extra’s wilt doen, denk dan aan het volgende.

Antivirale stoffen remmen de snelle vermenigvuldiging van het virus:

Astragalus (hokjespeul) – wordt veel gebruikt in de Chinese geneeskunde (Huang Qi), het ondersteunt bij stress, stimuleert het immuunsysteem en de afweer

Allium Sativum (knoflook) – bevat veel anti-oxidanten, helpt tegen hoge bloeddruk, hoge cholesterol en ondersteunt het immuunsysteem

Sambucus (gewone vlier) – zweetdrijvend, antiseptisch en ondersteunt de weerstand, het ideale middel tegen griep en verkoudheid

Cordyceps (keizerlijke paddenstoel) – groeit hoog in de Himalaya en werkt versterkend op lichaam en geest. Het stimuleert de bloedsomloop, ondersteunt het neuro-endocriene systeem en de afweer. Ook andere paddenstoelen, zoals chaga, maitake, reishi en shiitake hebben deze werking.

Immuunversterkende stoffen:

Echinacea (rode zonnehoed) – een plant die het immuunsysteem activeert en de duur en ernst van de klachten verkleint. Het middel kan preventief worden gebruikt (in combinatie met vitamine C) en werkt tegen infecties van luchtwegen, candida, is ontstekingsremmend en wondhelend, antimicrobieel, antioxidatief en ontstekingsremmend.

Oscillococcinum – korreltjes van Boiron waarin een homeopathische verdunning van lever en hart van de muskuseend zitten. Het helpt tegen verkoudheid en griep en kan ook preventief genomen worden.

Thymus concentraat – de thymus (zwezerik) is een van de belangrijkste organen in ons afweersysteem. Concentraat kan je immuunsysteem een boost geven. Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten, dat spreek vanzelf.

Quertine – een veel voorkomend anti-oxidant in groenten en fruit. Zorgt voor minder histamine bij ontstekingen zodat het lichaam deze sneller kan opruimen. Ondersteunt bij luchtwegproblemen.

Bèta-glucaan – activeert de witte bloedcellen en dus de afweer.

Vitaminen, mineralen en vetzuren zorgen voor ondersteuning:

Vitamine C is heel belangrijk voor het immuunsysteem. Neem gerust 2000 mg per dag. Aanvullen met Zink om de afweer te versterken, evenals vitamine D. Zorg ook voor voldoende vetzuren EPA en DHA om schade door een overactief immuunsysteem te voorkomen.

Cortisol speelt een belangrijke rol in het bestrijden van een ontstekings-reactie. Het wordt aangemaakt in de bijnieren en zorgt samen met vitamine D, EPA en DHA voor het op tijd stoppen van een ontsteking. Het is belangrijk om stress te vermijden omdat anders alle cortisol gebruikt wordt om de schade van stress te neutraliseren; de ontstekingen kunnen dan niet effectief afgestopt worden. Als je gek wordt van angstige gedachten, dan kun je Arsenicum C30 nemen, Bachbloesem White Chestnut of kalmerende kruiden (bijvoorbeeld Ruval extra forte van Bloem, Relaxol van Energetica Natura, Ashwagandha van Vitals of AOV).

Leefstijl aanpassen kan enorm helpen bij een betere afweer. Zorg voor voldoende slaap, vermijd stress door dingen te doen waar je blij van wordt, doe ademhalingsoefeningen, meditatie, yoga, sport om te ontspannen. Eet gevarieerd en zorg voor een gezonde darmflora door pre- en probiotica te nemen. Eet groene bladgroenten, vers fruit en rode/oranje groenten. Minder suiker, koffie en alcohol en drink voldoende (gereinigd) water. Beweeg regelmatig in de buitenlucht en zorg voor een goed persoonlijke hygiëne.

Wat kun je zelf doen op energetisch gebied?

Alles bestaat uit energie. Ons lichaam heeft een energieveld om het stoffelijke gedeelte heen, de voeding die we eten, dingen die we zeggen, wat we denken en onze emoties. Energie heeft een frequentie; je kunt dit vergelijken met muziek, je hebt hoge tonen en lage, harde en zachte geluiden. Ditzelfde zie je ook in alles in ons en om ons heen, alles is energie en heeft een frequentie.

Emoties zoals angst en paniek hebben een lage frequentie. Vreugde en moed hebben een hoge frequentie. En de hoogste frequentie van allemaal is Liefde.

Hoe hoger je frequentie, hoe beter je immuunsysteem werkt. Dus als je in de angst verzuipt, dan zal je afweer gaten vertonen. Een ziekteverwekker, zoals een virus of bacterie, kan dan makkelijk binnenkomen.

Je brengt je frequentie omhoog door positief te zijn, liefde te delen met anderen en van jezelf te houden. Wat kun je concreet doen:

Nieuwsarm – natuurlijk wil je op de hoogte blijven, maar je hoeft niet constant alles te volgen. Zet de tv eens uit, laat Facebook even los en de verhalen van alle anderen. Richt je op jezelf en de mensen om je heen en laat je niet gek maken. Gewoon doen!

Positief – maak je gedachten positief, laat je niet verleiden tot doemdenken. Zie wat er wel goed gaat. Richt je ook op positieve mensen, ga de klagers en zwartkijkers uit de weg. Blijft alert en voorzichtig en communiceer positief.

Helpen – juist in deze tijd hebben we elkaar nodig. Zorg goed voor jezelf en de jouwen. En kijk ook naar wat anderen nodig hebben. WIJ-gevoel verhoogt je trilling., delen maakt rijk. Kijk om je heen wie het moeilijk heeft en steek een helpende hand uit, het maakt niet uit op welke manier. Elk gebaar, hoe klein ook, helpt.

Hamsteren – als mensen in paniek zijn, dan kunnen ze rare dingen doen. Heb compassie met anderen, veroordeel niemand (dit heeft een negatieve invloed op je frequentie) en blijf logisch nadenken. Hamsteren is gericht op jezelf, op egoïsme. Doe je best om te delen, om te zien wat anderen nodig hebben, om het samen te doen.

Liefde – natuurlijk is het makkelijk om commentaar te hebben. Op de overheid, op andere landen, op iedereen die iets verkeerd heeft gedaan waardoor we nu in deze situatie zitten. Moeilijker is het om alles vanuit Liefde te bekijken. Word je bewust van je gedachten en maak ze liefdevol. De mooiste uitdaging is om Liefde te sturen naar mensen waar je normaal gesproken een hekel aan hebt. Maar zij zijn ook maar mensen met al hun angsten en twijfels. Zie ze zoals ze werkelijk zijn. Natuurlijk zijn er mensen die slechte, domme dingen doen; probeer met compassie te kijken dat ook daar een oorzaak voor is. Je hoeft niets goed te praten, je hoeft ze niet te veroordelen. Laat ze zijn wie ze zijn en stuur Liefde. Misschien dat de oefening hieronder je daarbij kan helpen.

Hygiëne – we worden aangezet tot het wassen van onze handen en afstand houden. Dat is prima om fysiek te doen. Denk ook aan je energetische hygiëne: om je heen zit je aura, een eitje van energie. Dit is jouw ruimte en die van jou alleen. Zorg ervoor dat je aura op armlengte afstand blijft, ongeveer 30 cm boven je hoofd en 30 cm onder je voeten. Vul dit eitje met jouw energie. Want als je je zorgen maakt, dan heb je de neiging om omhoog te schieten of je aura heel groot te maken en dus heel “dun”. Hou jouw energieveld schoon. Kijk hier voor de oefening.

Aarding – zoals hierboven gezegd zitten wij midden in ons aura, ons beschermende eitje. Bij angst of paniek hebben we de neiging om “omhoog” te schieten. Ons aura zit dan niet meer onder de voeten, maar hoger. Je bent dan niet meer goed geaard. Het is altijd, maar zeker in tijden van stress, heel belangrijk om goed stevig op deze aarde te staan. Deze oefening kan je daarbij helpen.

 

 

Oefening om op te laden en Liefde te ervaren en delen

Stel je voor dat je in ergens in de natuur bent, op een plek waar niemand anders kan komen en jij helemaal veilig bent. Het is heerlijk weer, jouw lievelingsweer. Je voelt je blij en laat alle spanning los. Adem een paar keer diep door om dit gevoel helemaal tot je door te laten dringen.

Je voelt het warme zand onder je blote voeten en bent helemaal ontspannen. Voor je staan twee palmbomen met een hangmat ertussen.

Je gaat in de hangmat liggen en voelt je helemaal omhuld door de zachte stof. De palmbomen staan net zo ver uit elkaar dat je de ene kunt voelen bij je voeten en de andere als je je armen boven je hoofd uitstrekt.

Via je voeten komt er nu een zachte stroom van aarde energie naar binnen, die vanuit de aarde door de palmboom naar je voetzolen gevoerd wordt; liefdevolle energie vanuit moeder aarde die jou voedt en omhult, die je helpt dragen van wat zwaar is.

Deze energie stroomt door je hele lichaam, raakt al je cellen aan, laadt ze op en voert af wat jou niet langer dient, wat jij niet meer nodig hebt. Via je handen stroomt dat gewoon uit je lichaam weg, de andere palmboom in. Je ervaart nu een doorlopende stroom: bij je voeten komt zachte, voedende energie binnen die je lichaam vult en via je handen verlaat alles je lichaam wat je niet langer nodig hebt.

Zo word je helemaal opgeladen en wordt je energie steeds frisser, lichter, schoner. Als het voldoende is, stap je licht en fit uit je hangmat.

Je zet je voeten stevig op de grond, voelt je gedragen door moeder Aarde. Boven je hoofd hangt en prachtige wolk met allemaal kleuren roze, de wolk van de Liefde.

Dan ga je met je aandacht naar je hart. Haal adem door je hart, visualiseer hoe de roze wolk op de inademing door je hart naar binnen gaat, jou hele lichaam vult met Liefde en op de uitademing laat je alles los wat jou niet langer dient. Zo adem je een tijdje door, net zolang totdat al je cellen overvol zitten met prachtige roze liefdevolle energie. Dan zet je alle mensen van wie je houdt in gedachten tegenover je en je stuurt ze op je ademhaling vanuit je hart Liefde, je omhult ze met de Liefde die uit de roze wolk komt, onvoorwaardelijke Liefde.

En als zij helemaal verzadigd zijn, dan stuur je Liefde naar de wereld, naar iedereen die het nodig heeft, vooral de mensen of groepen waar je een hekel aan hebt, die jou triggeren, die jou onrustig maken. Voel eens of je de Liefde van de roze wolk ook naar hen wilt en kunt sturen.

Adem nog een paar keer rustig door en laat alle beelden los. Word je weer bewust van je lichaam, wiebel met je tenen en kom weer helemaal opgeladen terug in het hier en nu.

Doe deze oefening iedere dag en kijk of je verschil ziet. Zo houd je je eigen energie op een hoge frequentie en deel je je Liefde met de hele wereld. Wij zijn allemaal verbonden, we beïnvloeden elkaar allemaal. We moeten het samen doen, SAMEN!

 

Vragen

Je mag op ieder moment om hulp vragen, aan de engelen, aan de Bron van al wat is, aan je gidsen, aan wat voor jou veilig en vertrouwd voelt. Je kunt ook online een kaartje trekken met de vraag wat deze situatie jou te leren heeft, wat brengt het jou; stel eerst je vraag en klik dan hier om het antwoord via de kaarten te krijgen.

 

 

Zorg goed voor jezelf, je naasten en de wereld dichtbij en verder weg. Samen zullen we ook dit weer doorstaan, samen met elkaar.

Ik wens je gezondheid en liefde in deze verwarrende tijden.

Liefs, Esther